Kids@risk: we dragen onze kennis graag over

We stellen onze kennis online beschikbaar met e-learning. Daarnaast bieden we een workshop.

Hieronder vind je de kids@risk informatie die online beschikbaar staat in de vorm van 5 e-learning modules. Daarnaast hebben we nog een 6e module met video’s. Kom je liever naar een workshop toe in West-Brabant? Helemaal bovenaan kun je je daar vrijblijvend voor opgeven.

Het idee is dat de opleidingscoördinator van een zorginstelling deze informatie kan gebruiken om de therapeuten binnen de instelling van de informatie te voorzien die is verzameld voor het kids@risk project. Of dat de zorgcoördinator op school de informatie leest en deelt met collega’s. Op deze manier zal ook na het afronden van dit project, de informatie beschikbaar blijven.

Presentatie kidsatrisk voor ouders met GGZ vragen

Workshop: als je liever mondelinge uitleg wilt

We hebben in 2019 in West-Brabant presentaties gegeven aan geïnteresseerde ouders, docenten en zorgprofessionals.

Lees meer

Module 1: inleiding

Wat is gewoon pubergedrag? Wat houdt het kids@risk project in? Wat betekent veerkracht en hoe kun je als ouders de veerkracht van je kind vergroten? Deze informatie vind je in de onderstaande e-learning module.

Lees meer

emoties puber als aandachtspunt psychische veerkracht

Module 2: omgaan met emoties

Wat zijn emoties eigenlijk? Welke emoties hebben veerkrachtige mensen? Hoe kun je als ouders helpen om je kind met zijn/haar emoties om te laten gaan? Deze vragen vind je in onderstaande e-learning module.

Lees meer

eigenwaarde puber ter versterking van veerkracht

Module 3: eigenheid en eigenwaarde

Weten wie je bent en daar een positief gevoel van eigenwaarde bij voelen. Dit en meer vind je in onderstaande e-learning module.

Lees meer

Impulsiviteit puber project kidsatrisk.nl

Module 4: impulsiviteit en begrenzing

Wat houdt zelfsturing in? Helpt zelfsturing bij het omgaan met impulsiviteit? Wat moet een jongere daarin leren? Dit en meer vind je in onderstaande e-learning module.

Lees meer

relaties bij puber in het project kidsatrisk.nl

Module 5: relaties

Hoe maakt je kind contact op een goede manier? Hoe belangrijk is het om goede relaties aan te kunnen gaan? Hoe stuur je de relatie met je kind? Dit en meer vind je in onderstaande e-learning module.

Lees meer

video image made by jakob owens

Module 6: Video’s met voorbeeldgesprekken tussen ouders en kinderen

Naast PowerPoints hebben we ook kids@risk video’s gemaakt. Hiermee brengen we in beeld op welke verschillende manier je als ouder contact kunt maken met je kind.

Lees meer